Totemo Ramen

Stockholms egna ramenfavorit


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Att besöka Totemo Ramen är inte helt olikt från att besöka Slurp Ramen Joint i Köpenhamn med långa ringlade köer för att komma in och få beställa sig en skål med nudlar med buljong. Totemo har länge varit Stockholmarnas egna ramenfavorit där jämn kvalitet och utomordentlig smak är nyckelord som hängt med sedan restaurangen öppnades.

Efter att ha provat ett flertalet ramenbarer runt om i Stockholm över en längre period var det nu dags att besöka den utnämnde helige graalen för ramen i staden.

Niboshi Ramen
Niboshi, som är japanska för sardin-yngel, är minst sagt ett intressant men inte allt för ovanligt koncept att göra ramen på. Det ger helt klart en lite mer unik smakprofil till buljongen som det är ett bra umami-tryck på.

Nudlarna har ett bra alkaliskt tuggmotstånd och chasun, fläsket, är mör och har mycket smak samtidigt som den får både en sötma från de fermenterade bambuskotten och inte minst den hackade löken som bryter av på ett behagligt sätt till rätten både i smak och att det tillför ett lager av krispig textur. Allt som allt en smakfull ramen med mycket smak, men också en relativt hög upplevd sälta.

Slutsats

Att Totemo Ramen kan sin ramen är det inget snack om – och jag förstår varför det oändligt flockas till restaurangen för en skål med nudlar. Är det dock min absoluta favorit i Stockholms våg av ramenbarer? Inte helt än med just denna Niboshi Ramen. Det må vara en personlig preferens i vad för ramen jag gillar – och jag lär definitivt komma tillbaka för ta tempen vem som tar tronen över Stockholms bästa ramen.

Tills dess är dock min personliga favorit i Stockholm hos Ai Ramen med sin mycket välbalanserade Tonkotsu Ramen som man började servera senare delen av 2019.

Om Totemo Ramen

Adress: Sankt Eriksgatan 70, 113 20 Stockholm
Hemsida: https://www.totemoramen.com


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award