Steam

Enkelt, okomplicerat och prisvärt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Precis vid ett kontorskomplex i Stockholm finner man ett litet krypin till vad som visar sig vara en liten restaurang inte bara ideal för en lunch, enklare kvällsmåltid eller för ta-med-hem soppor. Steam är ett opretentiöst och enkelt koncept, men som för den delen absolut inte ska tas för givet och har sin plats.

Jag var på besök under lunchen och det är minst sagt både en prisvärd och mättande lunch man erbjuder. Jag beställde köttdumplings, där soppan är inkluderad i priset för strax under hundringen. Är du ännu hungrigare blir det inte mycket dyrare än strax där över.

Soppa
Under tiden mina dumplings ångas, får jag in min rykande heta soppa smaksatt med både chili, ingefära och en viss syrlighet från lime. Under ett lager av bland annat sesamfrön och kryddor döljer sig en portion risnudlar som bara det kan mätta väl nog. Det är en smakfull rykande buljong som värmer gott en kylig dag.

Köttdumplings
Nästa servering, dumplings! Bra fyllning med enkla men okomplicerade smaker. Det är mättande och precis sådär lagom tjocklek på degen man önskar, speciellt om man dessutom önskar låta dem glida ner i soppan och suga åt sig av buljongen för en komplett allt-i-ett måltid.

Slutsats

Återigen, Steam är en väldigt okomplicerad restaurang med ett väl genomtänkt koncept som passar utmärkt när du är ute efter en enklare, välsmakande och värmande måltid. Dessutom gör du det för en minst sagt prisvärd kostnad som inte minst för mig hade fångat upp mig som återkommande gäst om jag varit boende i Stockholm.

Om Steam

Adress: Krukmakargatan 19, 118 51 Stockholm
Hemsida: https://steam.nu/


Inlägget publicerat för 4 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award