Slurp Ramen Joint

Köpenhamns mest populära ramenbar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Slurp Ramen Joint i Köpenhamn har länge varit en favorit hos många att besöka, och för mig har den varit länge på lista över ställen jag önskat besöka.

Nyligen var jag över i Köpenhamn och dessutom i området av Slurp Ramen Joint, Vilket ledde mig in på ett självklart besök. Väl där är det en helt klart en liten ramenbar vi pratar om. Några få långbord och med kö för att ta sig in.

Med alla de glatt slurpande gästerna fokuserade på sin ramen innanför är det ett gott tecken. Skyltarna utanför indikerar att man kan glömma pasta, toalettbesök och Yelp – men i utbyte, nudlar. Jag kan köpa det, jag är ju här, trots allt, för matupplevelsen och specifikt ramen.

Jag sneglar på menyn ovanför ett par slurpande gäster för att välja en av de fyra varianterna på ramen man erbjuder. En Shio Ramen, tack!

Shio Ramen
Shio, som betyder salt på japanska, är vad denna generellt ganska klassiska ramenbuljong är baserad på. Toppad med fläsk (Chasu), ägg, salladslök, basilika, röd peppar, citrontimjan, ruccola samt den japanska löken Negi.

En bra alkalisk textur på nudlarna och en brytande fräschör av pepprighet från röd peppar, ruccola och citrontimjan till den annars smakmässigt djupa buljongen. Allt som allt paketerat till en vacker servering med en nordisk touch.

Slutsats

Slurp Ramen Joint bjuder på en väl komponerad ramen med nordisk touch både i smak och utseende på serveringen, och med en finstämd buljong. Det är inte helt utan orsak danskar och tillresande foodies flockas till Slurp Ramen Joint för en skål med både hög grad av smak i kombination med en lekfull kombination av smakdetaljer.

Personligen ligger dock fortfarande Ramen to Bíiru närmast hjärtat som min Köpenhamns-favorit. Främst då Slurp Ramen Joint har ett aningen högre behov av rotation på platser för den väntande kön av gäster som vill slurpa – något som påverkar möjligheten att få njuta av sin ramen i lugn och ro.

Om Slurp Ramen Joint

Adress: Nansensgade 90, 1366 København, Danmark
Hemsida: http://slurpramen.dk


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award