La Soupe

Rykande varma soppor


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Den lilla kedjan La Soupe i Malmö har under ett tag bjudit sina gäster på mustiga och matiga soppor. Även om soppa normalt inte är den typen av rätt jag ofta ger mig på att äta varken till lunch eller middag så var det även dags för mig att göra ett besök en mulen och grå vardag och prova en av deras stående signatursoppor på menyn.

Skaldjurssoppa med räkor och kräftstjärtar
Maten förbereds lugnt och harmoniskt, och toppas med ett lager räkor och kräftstjärtar ovanpå. Till det ett matigt men mjukt bröd med en örtig färskost till.

Soppan är härligt rykande och krämig, och har en genomgående bra smak av skaldjur som möter en lagom balanserad sälta. Jag doppar det mjuka brödet i soppskålen som suger åt sig av alla smakerna. Det är krämigt och smakfullt samtidigt som det är fräscht och lagom mättande, även om jag kunnat få ner en liten portion till.

Slutsats

En god soppa med mycket smak och med en rykande temperatur som värmer. Soppan är okomplicerad och smakar precis så man vill den ska smaka, och med ett krämigt djup man vill att inte minst en skaldjurssoppa ska ha. Perfekt som en värmande lunch eller middag en kylig dag, eller vilken dag som helst då soppa lockar dina smaklökar.

Om La Soupe

Adress: Adelgatan 4, 211 22 Malmö
Hemsida: https://www.lasoupe.se


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award