Press & media

Gånger jag figurerat i pressen

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med mig gällande ett reportage eller artikel?
Isåfall, ta kontakt med mig via mitt kontaktformulär.

 

Så hoppas Malmös största krogtyckare att 2022 ska bli

29 december 2021

De ligger bakom Malmös största Instagramkonton om stans krogliv. Några är hemliga med sin identitet, några är halvöppna och andra är helt offentliga. Dygnet Runt tog pulsen på sex inofficiella makthavare i Malmös restaurangliv och undrar vad de hoppas på inför 2022.

Sydsvenskan


10 Scandinavian Food Bloggers You Should Follow

3 januari 2021

The Best Restaurant-Focused Accounts to Check Out

Anders & Kaitlin


Malmös matscen får ett eget tv-program i vår

10 februari 2020

Malmös restaurangvärld får ett helt eget tv-program i vår när Matkanalen börjar sända i Sverige. Då blir det premiär för Pierre Orsanders ”Gatumat & Gourmet” där han ska djupdyka i både streetfood och gourmetmat i Malmö.

Sydsvenskan


”Fantastisk mat gör mig alltid på bra humör”

24–30 april 2019

Var finns smultronställena i city? Vi bad matprofilen Pierre Orsander dela med sig av sina favoriter på hemmaplan.

Sydsvenskan Hallå! (PDF)


Malmö får fotobok om stadens gastronomi

22 mars 2019

– Vi har ett par riktiga rockstjärnor inom mat i Malmö och det är något man inte förväntat sig tidigare. Men det märks att vi börjar ta mat på allvar, säger Pierre Orsander som ligger bakom den kommande fotoboken Malmöstronomy.

Nöjesguiden


Matprofil gör bok om Malmös krogliv

25 februari 2019

Falafelfestival, gastronomipodd, burgarsajt, världsrekord, fika-aw, falafelbok, Burgarnatten… Malmömatprofilen Pierre Orsanders kreativitet tar inte slut. Nu ska han skapa boken ”Malmöstronomy” om Malmös krogliv.

Sydsvenskan


Matprofil från Malmö startar podd – ska träffa landets sjärnkockar

27 augusti 2018

Från burgare och falafel till en podcast med Sveriges bästa kockar. Malmös matprofil Pierre Orsander ska lära känna personerna och historierna bakom stjärnkrogarna i Gastronomipodden.

Nöjesguiden


Stockholm och Köpenhamn vann falafel-VM: ”Malmöiterna har kanske varit för självsäkra”

16 juni 2018

”En bra falafel ska vara frasig på utsidan och saftig på insidan”. Det förklarade matbloggaren Zeina Mourtada som satt med i juryn under falafel-VM som avgjordes i Malmö under lördagen. Men de malmöitiska tävlingsdeltagarna fick se sig snuvade på vinsten.

Sydsvenskan


Malmös mesta matprofil Pierre Orsander: ”Nya projekt ger mig en endorfinkick”

14 juni 2018

Han har försökt slå världsrekord i att äta på flest restauranger på kortast tid, lanserat internationella burgardagen i Sverige, startat en fika-AW och tagit falafel-VM till Malmö. Innan året är slut ska han dessutom släppa en falafelbok och lansera en gastronomipodd där han intervjuar Michelinkockar. Bland annat. Möt Malmös mesta matprofil: Pierre Orsander.

Sydsvenskan


De ska försvara Malmö i falafel-VM

4 juni 2018

Finns världens bästa falafel på Jalla Jalla, Sofra eller Babylon Grill? Eller är det en japansk restaurang som står bakom världens främsta kikärtsbollar? Den 16 juni vet vi svaret. När Malmös första falafel-VM går av stapeln finns sju Malmöaktörer i startfältet.

Sydsvenskan


Falafel-VM avgörs i Malmö sommar – kan bli återkommande tävling

28 mars 2018

Vem gör egentligen världens bästa falafel? Den omtvistade frågan kommer att besvaras den 16 juni när falafel-VM kommer till Malmö. Bakom satsningen står stjärnkocken Titti Qvarnström tillsammans med falafelboksförfattarna Pierre Orsander och Jonathan Burns.

Sydsvenskan


Succé för Malmös nya burgarrunda

30 maj 2018

800 personer tog chansen att besöka den första upplagan av Burgarnatten. Nu satsar initiativtagarna på att göra dagen till en tradition.

24 Malmö


Malmö får en egen burgarnatt – provsmaka åtta burgare på en kväll

22 februari 2018

Vad tror du om att äta hamburgare på åtta olika ställen i Malmö på en kväll? När Internationella Burgardagen firas den 28 maj så blir det i år premiär för Burgarnatten i Malmö.

Sydsvenskan


Världsrekordätare släpper bok om Malmös falafel

21 januari 2018

På Matnatten i oktober försökte Malmöbon Pierre Orsander slå ett unikt världsrekord: att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid. Nu står det klart att den potentiella världsrekordhållaren jobbar på ett nytt projekt – en bok om Malmös falafel.

Sydsvenskan


Proffsets råd: så smakar du bäst

1-7 november 2017

Till helgen återvänder matmässan Malmö Vin & Deli till Malmömässan. Vi tog hjälp av finsmakaren och mångsmakaren Pierre Orsander som nyligen slog världsrekord i att besöka flest krogar på kortast tid för att få svar på hur man bäst smakar mest.

Sydsvenskan Hallå! (PDF)


Pierre slog världsrekord i att äta på restauranger

30 oktober 2017

Under fredagskvällen gav sig Malmöbon Pierre Orsander på försöket att slå nytt världsrekord i att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid.

Sveriges Radio


Världsrekordförsöket avklarat – 40 restauranger på kortast möjliga tid

27 oktober 2017

Sydsvenskan direktsände Pierre Orsanders rekordförsök på Matnatten.

Sydsvenskan


Han ska slå världsrekord i krogbesök i Malmö

27 oktober 2017

Under fredagskvällen gav sig Malmöbon Pierre Orsander på försöket att slå nytt världsrekord i att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid. Sydsvenskan livesände försöket.

Sydsvenskan


Världsrekord och matmaraton på Sydsvenskan

27 oktober 2017

Fem timmar sändning från Matnatten i Malmö. Det handlar om att följa Pierre Orsanders världsrekordförsök att äta på 40 restauranger under samma kväll.

Sydsvenskan


Han gör 40 krogbesök på 7 timmar

13 oktober 2017

Matbloggaren Pierre Orsander ska slå sig in i rekordböckerna genom att äta på 40 restauranger inom 7 timmar.
Visita Besöksliv


Han ska slå världsrekord i att besöka flest krogar på kortast tid

5 oktober 2017

Om några veckor ska Malmöbon Pierre Orsander försöka slå nytt världsrekord i att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid.

Sveriges Radio


Malmöbo ska äta sig in i Guinness rekordbok

2 oktober 2017

Pierre Orsander ska äta på 40 restauranger under sju timmar
Lokaltidningen Malmö


Malmöbo ska sätta guinessrekord – 40 restauranger på sju timmar

30 september 2017

Pierre Orsander har tagit på sig utmaningen. Så ska han genomföra rekordet.
24 Malmö


Malmöbo tänker slå världsrekord i att besöka flest krogar på kortast tid

27 september 2017

Malmöbon Pierre Orsander ska försöka slå nytt världsrekord i att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid. Målet är att äta på 40 restauranger under sju timmar och komma med i Guinness rekordbok.

Sydsvenskan


Burgarprofilen skapar sajt – för skitenkel mat

16 november 2016

Pierre Orsander är känd för sajten Allt om Burgare. Nu startar han en ny sajt som ska visa hur lätt det kan vara att göra god mat.

24 Malmö


Han har koll på burgare – här är stans bästa

8 juli 2016

Hamburgerhaken poppar upp lite var som helst i stan och fler och fler lägger upp bilder i sociala medier på deras hemmagjorda skönheter. Men hur ska en perfekt burgare egentligen vara? Vi tog hjälp av en expert.
24 Malmö


Saken är biff – burgardagen närmar sig

11 maj 2016

Högtidsdagen för alla som älskar kött med bröd – internationella burgardagen – närmar sig. Det är de två Malmöborna Martin Lecke och Pierre Orsander som tagit traditionen till Sverige. Rabatter, tävlingar och träffar för hamburgarälskare är några av sätten som den firas på den 28 maj.

Lokaltidningen Malmö


De dyrkar burgare och vill att du ska fira idag

28 maj 2015

I dag är det hamburgarens dag. Det vill Malmökillarna Martin Lecke och Pierre Orsander att varenda svensk ska ha koll på.
15 000 är redan med på banan. ”Det är en risk värd att ta”
Sydsvenskan


Idag hyllas hamburgaren världen över

28 maj 2015

Malmöborna Pierre Orsander och Martin Lecke driver sajten Allt om burgare. De har också gjort det till sin sak få oss svenskar att fira burgardagen den 28 maj. Många verkar tycka att det är ett allt annat än ostigt tilltag – evenemanget har fått 15 000 anhängare på Facebook.

Lokaltidningen Malmö


Köttkännarna som vill sätta hamburgaren i fokus

29 april 2015

Malmöborna Pierre Orsander och Martin Lecke driver sajten Allt om burgare. De har också gjort det till sin sak få oss svenskar att fira burgardagen den 28 maj. Många verkar tycka att det är ett allt annat än ostigt tilltag – evenemanget har fått 14000 anhängare på Facebook.

Lokaltidningen Malmö


Malmökillar vill sprida Internationella Burgardagen

20 april 2015

När Malmökillarna Martin Lecke och Pierre Orsander som driver sajten alltomburgare.se lade upp ett Facebook-evenemang om den Internationella burgardagen som ska firas den 28 maj, så väntade de sig nog inte det enorma gensvaret.

Sydsvenskan

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award