MadaRo

Lite madaro vid vattnet


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


En skön och varm sommarkväll gjorde jag ett besök hos MadaRo som hade bjudit in mig att komma och prova deras mat. Nyfiken som jag är så passade jag på att prova mat från deras 5-rättersmeny, som var ett axplock av enkelt presenterad mat, men med mycket smak.

Maten

Krispigt torskskinn med vispad crème fraiche, löjrom samt örtolja
Bland annat en av de första rätterna som kom in var en krispigt chips gjort på torkat torskskinn, som även är skinnet från torsken som senare serveras. Presenterad i en skål fylld av crème fraiche, löjrom och örtolja in sin enkelhet gav det ett fräscht tillbehör att doppa torskskinnet i.

Grillad vit sparris med hollandaisesås
Den grillade vita sparrisen täckt av dillkvist med hollandaiseås till och en skiva citron var denna rätt även i sin enkelhet. Såsen i sig lagom syra till. Den grillade touchen på sparrisen knöt ihop säcken fint till den kommande rätten som inte hade just temat fisk.

Rimmad Sous vide-grissida med grönsparris samt skånsk senapsmajo
Ett intressant upplägg av olika texturer. Den smakliga grissidan tillsammans med den lite rågade varianten på typen av bröd ovanpå gav en krispighet till rätten. Varmrätten hade även ett tillskott av fräschör av sparris med riven lagrad ost på. Lagom portionerat, vilket är essentiellt som en smakprovningsmeny.

43 gradig torskrygg med crème fraiche, löjrom samt potatispuré
Bra tillagningstid på torskryggen och en god potatispuré till. Fräschör från crème fraiche, löjrom och dill samt en skiva citron. Jag hade dock personligen kunnat önska en viss textur som fanns från tidigare rätt med det krispiga brödet som gav en extra dimension.

Havtornsglass samt rabarber sorbet med bränd vit choklad
Den söta lite syrliga havtornsglassen och rabarbersorbeten var ett fint avslut på en mättande måltid. Den brända vita chokladen gav ett fint inslag till glassen både i form av en extra textur men också den lite smakmässigt karamelliga smaken av den brända vita chokladen.

Slutsats

En övergripande god måltid, med en utsikt som inte går av för hackor. Bara utsikten i sig är värd ett besök.

Oavsett om du tar en dryck från deras väl utvalda sortiment på bra öl eller en annan dryck, eller beställer in en maträtt eller kanske en hel provsmakningsmeny så har de en trevlig personal, snygg lokal, bra utsikt och god mat.


Sidnot: Restaurangen stod för maten vid besökstillfället, men mitt skrivna ord för recensionen är obetalt och opåverkat eget. Läs mer om transparens kring recensioner

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award