Spoonery

Långkok och ärlig mat


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Spoonery kännetecknar själv sin egen mat som ”tar lång tid att laga, men snabbt att servera”. På menyn har man bland annat soppor, grytor och lite annat gott, men är det något som kännetecknar maten på Spoonery är det att man serverar enkel mat, men som är välsmakande med väldigt hög comfort food-faktor.

Köttbullar i gräddsås med pressgurka, rårörda lingon och kokt potatis
När något som ser så traditionellt och enkelt ut, kan vara så gott. Smakrika köttbullar, i en gräddsås som både är söt och har en balanserad konsistens. Inte för rinnig, samtidigt inte för krämig – precis som jag vill ha den. Pressgurkan är precis lagom syrliga i sin smak som tillsammans med de rårörda lingonen dansar i harmoni med gräddsåsen, köttbullarna och potatisen. Helt enkelt väl tillagad, svensk, husmanskost.

Chili på högrev med svarta bönor, syrad grädde och koriander
Mustig gryta med en fräschör från koriander, och en behaglig syrlighet från den syrade grädden. De svarta bönorna tillförde även en mindre textur till. Helt klart en matig rätt, vilket mättar nog både den ena eller andra om man är hungrig. Personligen gillar jag texturen som b.la. nachos kan tillföra till sådan rätt, så är det något jag önskat är det möjligtvis något kompletterande krispigt till, för lite extra textur till smakupplevelsen.

Slutsats

Spoonery har mat som är mättande, full av smak och samtidigt enkel men välgjord. För att hitta de rätta orden så kommer ”comfort food som gör dig glad” helt enkelt fram av det jag försöker förmedla. Det är husmanskost, men inte uteslutande svensk sådan. Få rätter på menyn, men väl tillagade. Jag förstår var man fått sin återkommande följarskara från.

Om Spoonery

Adress: Sankt Knuts väg 7, 211 57 Malmö
Hemsida: https://www.spoonery.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award