Restaurang MAT

Titti Qvarnströms lunchrestaurang


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När Titti Qvarnström meddelade att hon skulle lämna Bloom in the Park för nya utmaningar var det inte utan nyfikenhet vad det skulle bli. Resultatet blev Restaurang MAT som huserar och är en del av konferenslokalen Folk, Mat och Möten på Nobeltorget.

Även om restaurangen primärt huserar plats för konferens- och lunchgäster så sker det även med jämna mellanrum olika matevenemang på plats under kvällarna, bland annat nu senare middagskonceptet 1 Bord och Kök med Daniel Lindgren (läs mer).

Men för recensionens skull – låt oss fokusera på lunchen. Det är ju, trots allt, den primära verksamheten för restaurangen.

Hjortfärsbiff – enbär – saltbakad lök – champinjon
Om det är något man kan definiera maten på Restaurang MAT under lunchtid så är det vällagad husmanskost – tillagad med omtanke för sin helhet av slutresultatet. Enkelt, men smakfullt och långt ifrån en medioker smakupplevelse.

Hjortfärsbiffarna är saftiga, enbären är syrliga och den saltbakade löken är full av smak. Och framförallt – det är mättande och drar mot vad jag personligen kan uppskatta som en form av personlig comfort-food.

Slutsats

Under lunchtid serverar Restaurang MAT välgjord husmanskost med små intressanta inslag, utan att det drar iväg och blir ett allt för stort försök till innovation av en klassisk rätt. Det är snarare mat som passar och kan uppskattas av alla, oavsett om matfantast eller ej.

Efter flertalet besök skulle jag vilja definiera att det som serveras drar mot relativt traditionell husmanskost – men tillagat på ett genuint omsorgsfullt sätt med råvaror fulla av smak, där varje komponent tillför något till rätten.

Skulle du dessutom vara lite extra hungrig eller nyfiken på prova på lite av deras andra rätter för dagen så är det bara att vänligt fråga. De lär förse dig utan att blinka. Ungefär som åka på besök hos familjen – fast i en interiörmässigt väldigt fotogenisk och  Instagram-vänlig miljö.

Om Restaurang MAT

Adress: Kungstorget 12, 411 10 Göteborg
Hemsida: https://folkmatmoten.se/restaurang/


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award