Transparens kring recensioner

Vad du kan förvänta dig av skrivna krogrecensioner

Recensioner på skitgott.se skrivs både i form av enklare luncher och större middagar, i vissa fall uppdelat över flera separata besök vid olika tillfällen för att täcka ett så brett utbud och nyanserad bild från en restaurang som möjligt.

När du läser en recension på skitgott.se kan du vara säker på att texten inte är skriven och vinklad av en omskriven restaurang antingen före eller efter besöket. Med det sagt finns det ändå en viss transparens att förtydliga kring kring ett par olika scenarion som kan uppstå vid en skriven recension.

Besök där restaurangen stått för notan av maten

I de fall en restaurang har stått för notan för maten i syfte av en recension, så är det utan en vidare ekonomisk ersättning till den skrivande parten. Restaurangen har ingen möjlighet att påverka innehållet på artikeln varken före eller i efterhand, och har heller inte möjlighet att ta del av recensionen innan den publika publiceringen.

I de fall ett specifikt faktafel har funnits i en recension, så kan en korrigering ske i efterhand med en rättelse från den omskrivna restaurangen.

Pressresa anordnad och ekonomiskt bekostad av b.la. turistråd

Pressresor är ett vanligt scenario inom matvärlden där en resa, i många fall i form av ett lokalt turistråd, anordnar och bekostar resa, boende och matkostnader för den resande skribenten för att kunna dela med sig av upplevelser utan själv stå för en personlig ekonomisk förlust. Dessa kan på denna sida både vara både i form av upplevelser eller recensioner.

Dessa resor anordnas utan specifika krav på den skrivande parten vad eller hur det ska skrivas från resan och de inkluderande upplevelserna, men ofta med en förhoppning om att det ska resultera i någon form av innehåll. Exempelvis innehåll som text, bild eller video i antingen sociala medier eller skrivna artiklar.

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award