Bun Bo Hue hos Nam Do

Nam Do

Vietnamesiskt krubb


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Nam Do i Malmö är en vietnamesiskt restaurang nära Lilla Torg som både serverar middag och lunch, och som jag gjorde ett besök hos dem för det senare. På menyn har man allt från vietnamesiska matiga rätter med fläsk, biff och fisk till nudelsoppor, lite av ett signum för vietnamesisk matkultur då det äts alla tider på dygnet. Med andra ord siktade jag in mig ganska snabbt vad jag ville prova på.

”Bun Bo Hue” – Biff nudelsoppa med citrongräs-smak
Min oro av att inte bli mätt av valet med nudelsoppa försvann lika snabbt som jag såg grytan det serverades i påväg in. Fylld av biff och nudlar med grönt simmandes i en rykande buljong besvarade att mätt var en av sakerna jag skulle bli under detta besök.

Smaken på buljongen var god med hade en rätt tydlig söt smak, som jag kan tänka mig vissa kan uppfatta som lite för söt. Jag tycker den var precis lagom enligt min egen smakpreferens. Bun Bo Hue ska dock vara en stark och kryddig soppa, och detta är inget som speglades alls.

Jag började ganska snabbt fundera om jag fått in rätt, men de mer cylinderformade typen av nudlar och citrongräs är två saker som kännetecknar denna soppa normalt sett. Missförstå mig inte, jag uppskattade smaken av soppan – men Bun Bo Hue skulle nog många ifrågasätta att det vore. Redan innan första slurpen då den saknar den kännetecknande illröda buljongen.

Slutsats

Om du beställer hos Nam Do en Bun Bo Hue med förhoppningen att den skulle vara av stark och kryddig karaktär, så lär du snabbt bli besviken. Men vad den faktiskt var är en mättande nudelsoppa med smakrik buljong, om än rätt söt sådan. Är du inte en fantast av sötma i mat, då är denna kanske inte heller för dig. Personligen upplevde sötman som balanserad, god och passande till rätten. Men ifall den räknas som Bun Bo Hue kan man starkt (no pun intended) ifrågasätta.

Jag lär dock komma tillbaka igen, men då kanske för istället prova på deras Phở som är den lite mer traditionella av de två och se hur den står sig mot bland annat Nois där jag fått en fantastisk sådan.

Om Nam Do

Adress: Engelbrektsgatan 11, 211 33 Malmö
Hemsida: http://namdo.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award