Nois café & deli

Vietnamesisk streetfood


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Nois café & deli har vietnamesisk mat, eller som de själv säger – vietnamesisk street-food. De har varit väl omtalade för sina färska sommarrullar och sin fylliga vietnamesiska risnudelsopppa, Phở. För dagen vid besöket hade jag en riktig hunger för den senare av dem och var tvungen att äta och testa detta.

I en mysig lokal mitt emot Triangeln finner man att detta är ett populärt ställe att besöka vid lunchtid, då det är fullsmockat med folk och rent av tur att bord blev ledigt vid beställning av maten.

Intressant kuriosa för den ovetande kan vara att Phở är något som serveras alla tider på dygnet, även till frukost, i Vietnam.

Pho bo – Nudelsoppa med strimlad ryggbiff

Maten serveras i en välfylld triangulär-formad skål med en bas (förutom buljongen) på risnudlar, strimlad lök, böngroddar, basilika och toppad med ryggbiff, koriander samt lime. Soppan har en fantastiskt god buljong med mycket smak, och har ett tydligt djup i smaken. Till detta serverades det en skål med chili- och hoisinsås som gav en trevlig kick till soppan.

Hela rätten i sig har en tydlig fräschör och mycket bra temperatur. En klassisk miss på restauranger som serverar sådan typ av soppa är att buljongen i sig inte är tillräckligt varm, vilket leder till ljummen soppa vid servering. Så är inte fallet här.

Vid höga temperaturer kan biffen i sig tillagas bara av värmen på buljongen, vilket är exakt det som gjorts här, vilket ger den en fin rosa ton. Det är exakt så det ska vara!

Slutsats

Jag har provat ett par stycken Phở på olika restauranger runt om i Malmö, mycket till avsaknad av min japanska favorit Ramen. Men det är sådana här ställen som serverar så pass bra Phở som får en att stilla detta suget till en hög grad. Med mustiga smaker och fräschör blir det ett bra betyg för Nois café & deli.

Bra jobbat, smakerna var i toppklass. Här kommer jag definitivt att komma tillbaka – och sörpla på en stor skål med Pho.

Om Nois café & deli

Adress: Friisgatan 3, 214 21 Malmö
Hemsida: http://www.nois.nu


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award