Topp 5 falafelhak i Malmö

Inget Malmö utan falafel


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Åh kära Malmö, falafelns stad. Staden där falafeln inte bara är en mättande och prisvärd rätt, men där den dessutom görs med kärlek och passion av alla de hundratals personer som står bakom de olika ställen som går att hitta. Men Malmö har också enormt mycket falafelställen, därav kan det vara skönt med en lista från den som har provat det mesta. Trevlig falafeljakt!

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.
 

Värnhems Falafel

Om det är något ställe som folk frågar mig var de bör gå för få en riktigt bra falafelrulle, så brukar jag tipsa dem ta en sväng mot Värnhem och prova på Värnhems Falafel. Här får du falafel gjord med kärlek, och brödet gjort likt en pizza vid beställning. Priset? Cirka 30kr. Så ta en extra, och förvara i fickan!

Läs recension

Lundavägen 1, 212 18 Malmö
 

Falafel by Youssif

Orkar du ta dig en tur mot Jägersro på en parkeringsplats på jakten efter Malmös bästa falafel? Det tycker flera som regelbundet åker dit – enbart för falafeln som görs av falafelprofilen Youssif och hans fru i matvagnen Falafel by Youssif som serverar en äkta malmöfalafel på det sätt som familjen Iskandarani gjort ända sedan man öppnade sin första vagn Falafel No. 1. Förvänta dig bli serverad med ett leende!
 

Restaurang Laziza

Laziza har inte den traditionella falafelrullen du hittar runt om i Malmö. Vad de har är en maffig och mycket god libanesisk buffé där falaflarna i sig är fantastiska. Lite som ”Bygg din egen falafel”, och fördelen med annat gott att komplettera din upplevelse med. Lazizas ägare, Sadoo, kan helt enkelt sin falafel med samma familjebakgrund som Youssif ovan.

Baltzarsgatan 21, 211 36 Malmö
 

Falafel & Burgers

Falafel-Malmös egna lilla uddafågel. Varför undrar du? Bland annat får du den i ett pitabröd. För det andra kostar den lite mer än den gemene falafelrullen. Men vad gör det när den är fantastisk. Beläget inne på Saluhallen, så finner du Falafel & Burgers som dessutom har en av Malmös bästa burgare.

Malmö Saluhall, Gibraltargatan 6, 211 18 Malmö
 

Restaurang Sara

Ett fantastiskt egenbakat bröd som är mjukt och härligt, och som sticker ut från de klassiska libabröden du normalt hittar i Malmö. Brödet är en stor del av upplevelsen, vilket leder till att Restaurang Sara verkligen vinner många kärlekspoäng hos mig och många andra i Malmö. Prova, och bli nöjd och glad!

Läs recension

Bergsgatan 24, 214 22 Malmö

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award