Restaurang Sara

En av Malmös bättre


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När man frågar sina Malmövänner vilken som har de bästa falaflarna är så är det inte Restaurang Sara är en av dem som nämns först av förslagen. Däremot är det den som nämns flest gånger, och bara av att se deras flashback-blickar när de försvinner tillbaka till ett minne av Restaurang Sara insåg jag snabbt det här var ett ställe jag bara var tvungen att testa. Så jag gjorde det.

Det som utmärker Restaurang Sara är att du får falaflarna serverade i ett nybakt bröd som är lite degigare än vad man är van vid, men oj så mycket godare. Och det nybakta brödet som gräddas medan du väntar av personalen är det som tar Restaurang Sara springandes förbi sina konkurrenter när många serverar icke särskilt färska och torrare historier.

Vad som även utmärker Sara speciellt är deras såser. Väljer du blandad sås kan du antingen få en helt obalanserad historia eller en väldigt balanserad sådan. Restaurang Saras sådan är den senare. Den är mild med lite skjuts som smälter väl in med de andra tillbehören.

Det är inte ofta jag blir imponerad av en falafel. Men Restaurang Sara levererade precis en för en 25kr. Fantastiskt.

Betyg: 4,5/5

+ Brödet hur bra som helst.
+ Innehållet med såsen välbalanserat och bra.

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award