Topp 5 burgarställen i Malmö

Nu burgar man bli hungrig


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Alltså, om det finns någon rätt jag aldrig kan tröttna på så är det burgare. Men det är antagligen också den rätt jag är mest petig med när det kommer till stekteknik, val av tillbehör och bröd. Servera mig en industri-tillverkad burgarpuck och tappa förevigt min respekt, eller mal det själv, tillaga det rätt korrekt och få min eviga kärlek. Nedan är fem ställen som klarat sig vidare till finalen.

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.
 

Falafel & Burgers

Om jag måste välja en burgare, då är valet faktiskt inte allt för svårt. Falafel & Burgers gör inte bara en av Malmös godaste falafel, de gör också en av Malmös bästa burgare. Är inte det dedikation till mat, så vet jag inte vad. Bra bröd, och ett bra kött som är rätt tillagat med en fin crust. Som gjutet. Hoppa förbi Malmö Saluhall och avgör själv.

Läs recension
 

Charlies Burgers

Just när det såg ut som hypen i Malmö med burgare höll på att lugna sig för några år sedan, så ploppar helt plötsligt Charlies Burgers upp vid Slottstaden och levererar riktigt bra burgare. Så bra att de öppnade ännu en restaurang vid Möllan. Nyfiken prova något nytt? Passa på och prova deras spännande kombinationer med veckans burgare.
 

Casual Street Food

Casual har funnits en längre tid i Malmö och har sedan dess dragit till sig många stammisar både för sina burgare och fish tacos. Hos Casual vet du vad du alltid kan förvänta dig – goda enkla rena burgare. De serverar även en månadens burgare om du vill liva upp smaklökarna med något spännande.
 

Tugg Burgers

Efter Tugg öppnade för första gången i Borås tog det inte lång tid innan de började expandera över Sverige som bland annat Göteborg och Lund och såklart Malmö. Här får du välkomponerade sammansatta kombinationer av burgare, och även månadens special för den som är sugen prova något nytt och oväntat.
 

Surf Shack

Surf Shack var relativt tidigt på det när folk började sätta högre krav på vad en burgare kunde vara efter Flippin Burgers ritade om kartan för i Stockholm. Hos Surf Shack har dock ett unikt koncept – här väljer du själv vad du vill ha på din burgare, och valmöjligheterna är många. Alltid fullproppat och mysigt.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award