Snack Bar

Mycket snack(s), liten verkstad


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Inne på K25 i Stockholm finner man Snack Bar som serverar street food i form av kebab, burgare och hör och häpna: cheeseburgar-baguette med pommes. Med en sådan inledning är det svårt att inte prova den senare, bara för sakens skull.

Cheeseburgerbaguette
Grillad baguette med högrevsburgare, cheddar, stekt lök, pommes och sauce samourai. Medföljande med en en liten grönsallad. Även om den lilla salladen var ett gulligt tillskott så är det knappast den vi är här för. Det är den artär-kloggande besten till macka som ligger framför mig.

Redan innan första tuggan har man en föraning hur det ska smaka, och det smakar precis det den också gör. Ostigt, köttigt och söta toner från den stekta löken samt en mild hetta från variant till sås på en spicy majonnäs. Allt uppfångat i ett fluffigt och frasigt baguettebröd. Om inte detta är matkoma så vet jag inte vad som är.

Slutsats

Ibland behöver man lite smågalen comfort-food som låter som den heliga graalen efter en kväll ute och som hade fått dig gå över lik för att få. Om du besitter en sådan upplevelse eller bara helt enkelt behöver en kaloribomb för att få den där varma och fluffiga känslan av en matkoma som sakta tar över ditt medvetande – gå och snacksa på Snack Bar med deras cheeseburgerbaguette.

Om du vill behålla den fluffiga varma känslan hela vägen så undvik dock ta bild på deras meny-skyltar. Annars kanske du får dig ett barskt uppläxande som jag fick en sen eftermiddag innan hemresa mot Malmö.

Om Snack Bar

Adress: K25 - Kungsgatan 25, 111 56 Stockholm
Hemsida: http://snack-bar.se


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award