Wang by Wang

Oväntat bra kinesisk gatumat


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På food-courten K25 i Stockholm hittar man ett brett sortiment av gatumat, och Wang by Wang är inget undantag till den regeln. Själva sammanfattar man sin mat från Wangs familjemåltider med ursprung i kinesisk gatumat med internationella influenser.

Genom en snabb titt på Instagram blev det tydligt att Wang by Wang är en av favoriterna på K25, och specifikt deras Crispy Chickenbowl, som utan tvekan är den rätt jag mest kunde finna uppladdad i flödet. Något som blev ett övervägande beslut till min val av mat.

Crispy Chickenbowl
Serverat i en skål serveras friterad kycklinglår med ris, morötter, gurka, böngroddar, rättika rödkål och en gochujang-chilisås vid sidan av.

Men nu är vi inte här enbart för såsen, och när den första biten biten kycklinglår träffar tänderna börjar punkt efter punkt bockas av i mina önskemål på hur mat bör vara. En bra frasig textur på kycklingen utan ett skal av frityrdeg. Det kommer smakslag av både syra och sötma från de picklade grönsakerna och den goda gochujang-chilisåsen som har en tydlig hetta, men allt om allt omfamnas av riset som gör helheten för mig den ultimata typen av comfort food.

Slutsats

Man ska aldrig underskatta kulinarisk kokkonst oavsett om det är i en food-court eller ej. Likväl som det i Malmö blivit ett matmecka på Malmö Saluhall så visar Wang by Wang att fantastisk mat går att få likväl på en food-court som fullfjädrad restaurang. Maten är genomtänkt, god och får en känna ett förnöjt leende i ansiktet få ta form.

Kommer du hungrig till Wang by Wang behöver du dessutom inte oroa dig för att gå hem hungrig. Mängden mat, och specifikt kyckling, är generös och även för mig som hyfsat van gourmand låg på gränsen få i mig portionen.

Om Wang by Wang

Adress: K25 - Kungsgatan 25, 111 56 Stockholm


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award