Bōru Bowl Bar

Förfinad poké bowl


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

För inte så längesedan exploderade det verkligen i Malmö med Poké Bowls lite här och var. Men vad som mycket blev som ett komplement till en sallad på många ställen blev något helt unikt på Bōru Bowl Bar. Det visar sig direkt stiger in entrén på Kärleksgatan. Här tar man konceptet ett snäpp mer på allvar, fast fortfarande med ett leende på läpparna.

Linus som driver restaurangen kommer  tidigare från restaurangen Chill Out Sushi där han började sin praktik i riset och fiskens konst, som är en minst sagt stor del av den hawaiianska rätten som Poké Bowl är. Och det märks han samlat på sig ett och annat från tidigare erfarenheter.

”Aburi Salmon” – Halstrad 24-timmars marinerad lax, marinerat ris, namasu, rödkål, picklad fänkål, gurka, avokado, furikake, vårlök, koriander, rostad vitlök, kimchimayo
Det första som slår en när maten kommer in är hur färgglatt och fräscht allt ser ut. Fullt av grönsaker med krispig textur. Men sen tar man sig en tugga och hamnar ner i ett svart hål av smaker. Det är syrligt, det är sött. Det är krispigt och fullkomligt packat med smak.

Man bjuder på så mycket små olika detaljer som tillsammans går väldigt väl ihop och gör varje tugga unik. Den picklade fänkålen, den rostade vitlöken, den marinerade laxen… allt tillför något specifikt till rätten och man upplever inte att något lämnats till slumpen.

Slutsats

För mig levererar Bōru Bowl Bar en Poké Bowl som förfinats till sin yttersta spets med små genomtänkta detaljer som gör en fantastisk helhet. Väl värt ett besök, inte minst för den inbitne Poké Bowl-konnässören.

Om Bōru Bowl Bar

Adress: Kärleksgatan 1, 211 45 Malmö
Hemsida: https://www.borubowlbar.com


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award