Brisket & Friends

Rökt köttfest i centrala Stockholm


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Att stöta på restauranger med brisket och andra rökta godsaker är inget man kan ta för givet att hitta mitt i centrala smeten i Stockholm. Men Brisket & Friends gör det ändå, vilket glädjer undertecknad karnivor.

På vilket sätt testar man då det bästa köket har ett erbjuda? Efter en kort titt på menyn stod valet klart – den monstruösa valet Tablebreaker. En köttfest för två, bestående av ett halvt kilo bara i kött. Ett mättande val inför en lång tågresa mot Malmö.

Tablebreaker – brisket, jalapeno-korv, pulled pork, burnt ends, fläsksida med ingefäraglaze, mac n cheese, coleslaw, Texas-potatissallad, syrad rödlök, gul lök, picklad gurka och formbröd.
Det är minst sagt en salig blandning av köttdetaljer som serveras på brickan som fås. Det är möra bitar brisket och fläsksida samt saftig pulled pork. Det är picklat, ostigt och krämigt och så mycket mer.

Allt som allt en mycket trevlig upplevelse för en köttälskare och samtidigt kul med en möjlighet att prova på de olika valen och själv få en bild av vad man har för egna favoriter. Vissa faller en mer i smaken än andra – medan andra lite mindre. Jag hade personligen gärna sett lite mer smaktryck i potatissalladen och mac n cheese’n medan köttdetaljerna sitter precis där de ska i smakerna.

Slutsats

Gillar du kött och letar efter ställe att stilla ditt sug i form av en köttfest centralt i Stockholm så är Brisket & Friends ett bra och opretentiöst val, där du kan beställa styckdetaljer per hekto. Hos Brisket & Friends får du köttig comfort-food där det minsta du gör är att gå ifrån hungrig.

Personligen hade jag gärna sett presentationen av maten på en mer robustare bricka än av plast. En liten detalj till sammanhanget, men som för mig som iallafall har stor möjlighet förhöja helhetsupplevelsen.

Om Brisket & Friends

Adress: Upplandsgatan 7, 111 23 Stockholm
Hemsida: https://www.brisketandfriends.se


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award