Ai Ramen

Det smakade nAis!


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Så fort jag besöker en storstad försöker jag hinna med ett besök på ramenställe, om sådant existerar. Vad som började på en ramenkedja i San Francisco på ett köpcenter har lett till en besatthet i att hitta fantastisk ramen. Och Ai Ramen serverar som namnet avslöjar just ramen, i Stockholm.

Sthlm Shoyu – Kycklingbuljong & skaldjurs-dashi, sidfläsk, menma, salladslök, marinerat ägg, vetenudlar 
Om du inte känner till Shoyu sedan tidigare så är det en japansk soja som fermenterats, och vilket är en relativt vanlig typ av ramen med bra sälta.

I en fin skål serverades en rykande Sthlm Shoyu med bra balanserad sälta i buljongen, hemmagjorda nudlar med ett bra motstånd, fina marinerade ägg kokta lagom tid och bambuskott av typen menma, som är fermenterade. Serverad med bra stycke mycket mört sidfläsk med hög smak, som sugit åt sig bra av buljongen med sin härliga sälta.

Slutsats

Ai Ramen gör sina egna nudlar på restaurangen, vilket är tummen upp. Den är välbalanserad och nudlarna i sig har ett bra tuggmotstånd. Bra tillagade ägg som marinerats och en mycket mör och saftigt stycke sidfläsk. En generellt sett bra ramen, och definitivt värt ett besök, även om min jakt på den bästa ramen inte slutar just här.

På kvällstid får du punga upp 145kr, vilket inte skiljer sig mycket från andra ramen-restauranger, men vilket gör att det även kan vara värt att även testa övrig Stockholmsramen om du är på jakt efter den bästa. Ryktet går att Totemo Ramen ska ha en som är snäppet skarpare.

Om Ai Ramen

Adress: Erstagatan 22, 116 36 Stockholm
Hemsida: https://www.airamen.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award