Kalf & Hansen

Riktigt bra smørrebrød


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Vid en lunchjakt i Stockholm i dagarna gjorde jag ett besök in på Kalf & Hansen. Här serverar man mat som ska kännas nordisk, och spegla en viss typ av mat från olika storstäder i just norden. En av dem är København, vilket var i form av ett smørrebrød.

København – Smørrebrød med kött, säsongens grönsaker och remouladsås
Det som definierar ett smørrebrød är att den måste vara så pass välfylld att man inte kan se brödet. Det tycker jag Kalf & Hansen har lyckats med.

Med en kryddig, smaklig och mustig smak på remouladen (remoulad på tub kan ju bara lägga ner) och med köttbullar med en ganska lätt, fräsch och okryddad smak tillsammans med kål, parmesan och och örter gjorde att rätten fick fräschör, krispighet, kryddighet som dessutom passade fint med det lite grövre, men lagom tjocka rågbrödet i botten.

Slutsats

Mycket god smørrebrød, och det är såhär en ska smaka i mitt tyckte. Fräscht och ett visst djup med remouladen som är en av de bättre jag stött på tillsammans med passande texturer. Tummen upp!

Om Kalf & Hansen

Adress: Mariatorget 2, 118 48 Stockholm
Hemsida: http://www.kalfochhansen.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award