Naughty BRGR

Stygga burgare


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När finska kocken Akseli Herlevi var med i Top Chef Finland gjorde han en burgare som fick domaren Helena Poulakka att utbryta att burgaren var så stygg (naughty) att hon inte visste om den var dålig eller bra, med ett leende på läpparna. Efter en vända på matfestivalen Helsinki Streat Eats tog det som till en början fart på vad som slutändan landade med att Akesli öppnade Naughty Brgr.

När jag fick en möjlighet åka till Finland i annat syfte, passade jag dessutom på att ge ett besök till det mytomspunna Naughty Brgr och deras ”stygga” burgare.

Back to Bacon BRGR – Dubbel cheddar, bacon, bacon-jam
Ett mjukt, och väldigt fluffigt, bröd omfamnar en lagom saltad köttpuck, toppad med dubbla skivor cheddarost, bacon och även bacon-jam.

Det är en skön kombination av sälta, fett, ostigt och lite sött. Om du inte tidigare provat bacon-jam så skulle man kunna säga att det drar lite mot karamelliserad lök – vilket inte är ett alltför ovanligt tillbehör till burgare.

Slutsats

Är du Finlandssvensk och hittat hit till bloggen, eller kanske är du bara svensk på resande fot till Finland så kan jag glatt meddela att Naughty Brgr är värt ett depåstopp.

Med en salig blandning av burgarkombinationer med en unik twist har Naughty Brgr något för varje smaklök och preferens.

Om Naughty BRGR

Adress: Lönnrotinkatu 13, 00120 Helsingfors
Hemsida: https://www.naughtybrgr.com


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award