Snack Box hos KFC

KFC

Malmös bästa kyckling? (Obs. aprilskämt 2019)


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

2015 öppnades den första KFC i Malmö ute i Lockarp. Spola fram i tiden några år, så kan du nu även äta Colonel Sanders paradrätt friterad kyckling i Burger King’s tidigare lokal på Stortorget. Och även om jag har dragit mig alldeles för lång tid att göra en recension – så kan jag nu i efterhand börja spekulera i om det kanske faktiskt är Malmös bästa kyckling?

”Snack Box” – Crispy strips med pommes frites

Om det är någonting Colonel Sanders med kumpaner kan överraska en med, så är det till att börja med serveringen. Vad man förväntas få serverat i en låda, givet namnet och bild på menyn, får man serverat i två vikta nyckfulla påsar. Bara för att man, redan vid första upplevelsen, ska få uppleva en stunds överraskningsmoment likt en Happy Meal eller ett Kinderägg. Här presterar man på hög nivå med en överraskningsfaktor i paritet med restaurangen Punk Royale.

Enligt restaurangen själva är kycklingfiléerna marinerade och handpanerade av sina certifierade kockar i en speciell panering som ska tillföra en extra krispig yta. Och det märks omgående att det är ett hantverk bakom. Inte bara har de en textur likt något annat än jag bara sett KFC leverera, de har också perfekt storlek som får plats i munnen utan att man behöver dela isär dem, samt en unik form som gör varje servering speciell.

Man har fått till balanserade och spännande texturer som passar väl ihop med smaken av kyckling på ett rakt och genomgående vis. Filén i sig är ljummen i temperaturen vilket leder till att det inte blir några för höga och låga kontraster, samt visar kundförståelse för att gästen ska behöva oroa sig för att bränna gommen. Pommesen har dessutom en bra krispighet med en mycket hög sälta som får artärerna att vakna till liv, vilket ger ytterligare en smakdimension och upplevelse.

Slutsats

På KFC påvisar att man verkligen tänkt igenom konceptet på en nivå där andra ofta faller – överraskningsmomentet. Bara det är värt en stjärna i protokollet, och då har vi inte ens kommit till slutsaten för smakupplevelsen – som bjuder på variation av texturer, sälta och ett utseende där varje servering har kycklingbit har en egen unik form.

Den höga sältan fick dessutom mina artärer vakna till liv, och har inte du än vaknat till liv och insett att det är 1 april, så… april april! 🐟

Om KFC

Adress: Stortorget 4, Malmö
Hemsida: http://www.kfc.nu


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award