Döner Kebab

Döner Kebab

Tysk kedjekebab


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Kebabrullar i Malmö är något man efter alla år sett bli relativt standardiserat i både utförande, typ av bröd och tillbehör. Därför kan jag uppskatta någonting kommer hit som förändrar lite synen av vad en kebab kan vara, även om det i sig är i form av en tysk kedja som Döner Kebab är.

En viktig aspekt är dock smaken kontra priset när det kommer till kedjor som dessa. Är det värt de extra pengarna för en tysk kedjekebab? Det är trots allt dubbla priset av en standard-kebab i Malmö. Mer om det nedan.

Döner med biff & mild sås
Döner kebaben serveras som en öppen sandwich med ett krispigt tunt pitabröd laddat med kött, sallad, sås och rödkål som en twist. Det finns både texturer från rödkålen och brödet, samtidigt som den är fräsch i sin utformning med den tillvalda milda såsen.

Köttet var skuret i tunna skivor, hade en lagom kryddning för att inte ta över smakerna, och smakerna var funkade ihop utan att något stack ut, enkelt men no-fuss.

Slutsats

Till den brinnande frågan: är det värt det extra priset gentemot standardkebaben i Malmö? Jag tycker det. Även om det inte är en gastronomisk sensation så kan jag uppskatta de små detaljerna som gör en skillnad i smakupplevelse, bland annat krispigt bröd och rödkål som ger en extra textur och smakdetalj. Det händer saker vid varje tugga – och det kan jag uppskatta. En för mig uppskattad twist på den annars relativt standardiserade kebabrullen i Malmö.

Om Döner Kebab

Adress: Triangeln, 211 46 Malmö


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award