Falafel & Burgers

Enligt mig Malmös bästa burgare


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När Falafel & Burgers öppnade i samband med Malmö Saluhalls öppning var det med en stor nyfikenhet jag direkt provade deras mat, speciellt då jag vid den tiden även var på jakt efter de bästa burgarna för min andra matblogg, Allt om Burgare.

Och även om det tar lite tid innan många av liknande slag får in rutiner och stekteknik för att leverera konsekvent gång på gång, så är detta något som utmärkt Falafel & Burgers sedan dag ett. Jag har här aldrig fått en burgare som inte varit fantastisk, inte ens vid högt tryck, det blir bara bättre och bättre.

Cheeseburgare med karamelliserad lök

Jag har provat alla möjliga varianter de haft på sin meny, men i detta fall tänkte jag dock ge mitt slag för klassikern – deras cheeseburgare. Med ett bra och fluffigt bröd, ett kött med mycket smak, bra saltat och en riktigt fin skorpa på ytan samtidigt som den är saftig rakt-igenom. I detta fall komplementerad av söt och passande karamelliserad lök till.

Enkelhet ska aldrig underskattas, och för Falafel & Burgers är det en enorm styrka. Även om de spexar till det ibland, som exempelvis som när de serverade en hamburgare med ramslök, Gruyère och rabarberketchup på Malmö Saluhalls Primörfest, så levererar de det fortfarande konsekvent på basen, köttet och brödet.

Slutsats

Falafel & Burgers levererar gång på gång, och fortsätter hålla konsekvent kvalitet. Något som lätt kan dippa vid exempelvis expansioner och som hänt flera restauranger över hela Sverige. De har en enorm styrka i att hålla det litet, och även hålla sig till en liten men genomtänkt meny – och leverera hög kvalitet. Tack vare det, så klämmer de för mig titeln Malmös bästa burgare.

Om Falafel & Burgers

Adress: Malmö Saluhall - Gibraltargatan 6, 211 18 Malmö
Hemsida: http://falafelandburgers.com


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award