DINÉ Burgers

Göteborgs nya burgarhak


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Under ett besök till Göteborg nyligen var jag iväg och besökte burgarhaket Burgersson. Ett par göteborgsvänner frågade under besöket om jag provat nyöppnade DINÉ Burgers, vilket jag inte hade ens hört talas vid tillfället. Så vid nästa tillfälle upp till Göteborg var det dags att prova et nyaste burgarstället på Göteborgs burgarkarta.

Bourbon & Bacon – Dressing, sallad, cheddarost, bacon, bourbonsås.
Något som lät ganska gott var deras burgare med bourbonsås och bacon, cheddarost och lite grönt. Så en sådan fick det bli. Och den var faktiskt inte alls dum. Köttpucken var välstekt med en bra yta, bra smak, lagom saltad och även saftig. Bourbonsåsen gav en fin rökighet och sötma som tillsammans med baconen var välsmakande. Brödet var även fluffigt och bra och höll ihop safterna från köttet fint.

Mixed fries med tryffelmayo
Blandade fries med potatis och sötpotatis har blivit allt vanligare kombination, och det tycker jag är ett trevligt inslag. Dessa tycker jag hade bra krispighet och sälta. Speciellt positivt inslag av tryffelmayon som serverades till.

Slutsats

Burgaren var välgjord och välsmakande. De olika kombinationerna på menyn var även passande och intressanta, och de blandade fritesen med tryffelmayon var ett positivt inslag. Är det något jag vill ge feedback så är det dock kring salladstillbehören, som det allt som oftast brukar, gör att burgaren har lite svårt hålla ihop vid ätandet på grund av allt gärna glider runt, speciellt utan dedikerad servering i en burgarficka.

Övergripande var allt dock till stor belåtenhet, och jag kan väl rekommendera både som lunchbesök, och kvällsbesök. Man har dessutom bra priser, även på sin resterande meny. Somsagt, enda feedbacken är bara kring salladstillbehören, och dess konsekvenser på helhetsupplevelsen. Det hade funkat lika väl utan!

Om DINÉ Burgers

Adress: Drottninggatan 31, 411 14 Göteborg
Hemsida: https://www.dineburgers.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award