Heldag på dryckesmässan Skånska Drycker

Skånes första dryckesmässa


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Har du någon druckit skånskt vin eller bubbel? Jag har! Tack vare den nya dryckesmässan Skånska Drycker med ett fokus på just drycker från Skåne. Mässan hölls på Folk Mat & Möten, med maximalt utnyttjande av lokalen. Det var allt från provsmakning av lokala drycker, till föreläsningar och några mer inriktade provningar och minikurser i bland annat vin, öl och kombucha.

Det blev en riktig heldag på mässan, med något på gång hela tiden i byggnaden. Jag satsade hinna med så mycket av dagen som den hade att erbjuda, och tycker jag lyckades ganska väl med 3 provningar, en föreläsning och massa smakande av lokala drycker och snackande med tillverkarna.

Kortfattat: Superintressant mässa med många givande inslag, som jag verkligen håller tummarna blir ett återkommande evenemang. Bra arrangerat!

Hantverksöl. En passion statement, tack. Mums.
Skånskt vin – från Vejby Vingård
Wolkes punsch. Fantastiskt len, som honung!
Smakprov av Saturnus nya glögg Svensk Vinter med Mackmyra
Skånskt bubbel. Kanske borde namnskydda som ”Skåne” likt ”Champagne?”
Honey Hunters honungsmjöd – mässans favorit av många
Mischa Billing tar en tur igenom hennes matresa
Provning av skånska drycker med Anders Öhman från Gustibus
Vinprovning med Carina Gawelin från Gawelin Wines
Nu blir det mycket vin!
Kombuchaprovning med Roots of Kombucha
Tre stadier av kombuchabryggning – för tidig, lagom, för länge.
Bästa Skånska Dryck: Honey Hunters Elixir. Grattis!      

Efterfesten

Några bilder följer nedan från efterfesten. Care/Of bar stod för kompositionen av drinkarna, baserade på Åhus Akvavit. Restaurang MAT stod för mingelmaten.

Margaritas och negronis
En vacker liten negroni
Mingelmat i form av Brantevikssill

Inlägget publicerat för 6 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award