Besök hos: burgarälskaren Mattias Annwall

Nu burgar vi äta!


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När jag startade Allt om Burgare med min vän Martin för ett par år sedan så tog det inte lång tid innan man fick andra kontakter som älskade burgare. En av dem var Mattias Annwall som bor uppe i Stockholm, som även går under namnet TBRBurgers på Instagram. Efter många års prat om att träffas tog jag tillfället vid en ledig heldag i huvudstaden och provade på hans hemmagjorda burgare.

Vad fick jag smaka på då? Två dubbla cheeseburgers. Osten från Väddö Gårdsmejeri och brödet, av typen Potato Buns, har han tagit fram tillsammans med ett lokalt bageri i närheten – Färingsö Konditori. Ena burgaren prejade jag fint med picklad rödlök och amerikansk senap. Den andra naturlig cheeseburgare med bara kött, ost och bröd.

Smaken? Mycket bra. Bra tydlig smak och sälta på köttet, fluffigt bröd som höll ihop väl och en krämig och smakrik ost. Det var med andra ord inte svårt klämma två burgare, även om jag var hyfsat mätt efter den första tillsammans med fries täckta av cheddarost-sås.

Bilder från besöket nedan. Tack för ett trevligt besök Mattias, vi ses snart igen!

Stadig beräkning av puckarnas innehåll

 

Brödstekning på gång

 

Burgarbröd med fin karamelliserad yta av smör

 

Två puckar på gång, med ost från Väddö Gårdsmejeri

 

Burgare preppad med picklad rödlök, amerikansk senap. Fries med ostsås på. Mums!

 

Mattias monterar burgare

 

Vi tar en till cheeseburgare, denna gång endast ost, kött och bröd. Klassiker.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award