Gör din dagen efter-pizza skitgod

Ett pizza-tips man bara måste veta


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Vad brukar du göra med pizza du har haft kvar sen dagen innan? Har du kanske slängt in den en stund i mikron och fått en sladdrig duk, eller lagt in den i ugnen och fått ett torrt knäckebröd? Det finns ett bra knep att rädda en dagen-efter pizza. Och det är enklare och godare än du tror.

Tricket!

Ta pizzan som är över, lägg in en stekpanna på medium värme. I mångt och mycket kan du skippa olja i pannan alls, pizzorna är ofta feta nog som de är. Jag har kört utan, vilket har funkat med mycket goda resultat.

När den legat på en stund blir den frasig och krispig i botten. Tack vare uppvärmningen underifrån blir den heller inte torr i fyllningen.

Det lite roliga med denna metoden, är att pizzan blir godare (iallafall enligt mig) än när man köpt den och tagit hem dem.

Inlägget publicerat för 3 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW