Pizza Dal Sud

Napolitanska hantverkspizzor, i Malmö


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Malmö fullkomligt flödar av pizzaställen. Samtidigt är det färre som serverar en riktigt bra klassisk napolitansk pizza. Sen upptäckte jag Pizza Dal Sud (betyder ”Pizza från södern”, Och syftar då på södra Italien) som drivs av Neapel-uppväxta Tommaso på Mitt Möllan som öppnades efter han följt kärleken till Sverige.

Pizza Dal Sud serverar napolitanska surdegspizzor med en deg som fått jäsa minst 10 timmar och knådas hantverksmässigt till man får vad man kallar ”Cornicione”, den bubbliga kanten. Allt efter recept och teknik från 1889 av en man med namnet Raffaele Esposito.

Margherita

Bubbliga kanter, fylld omsorgsfullt med tomatsås och toppad med krämig ost samt färsk basilika. Det är lika enkelt som det är klockrent. Här visar man verkligen att det inte handlar om att toppa med mängder av tillbehör och kryddor. En elegant pizza i sin enkelhet där varje detalj sitter i smak, textur. De fluffiga krispiga och bubbliga kanterna tillför en stor del av upplevelsen och det kan helt enkelt vara en av de bästa pizzorna jag ätit i Malmö, punkt.

Slutsats

Det är charmigt hur man kan hitta sådan här fantastisk pizza i en food court på Möllan. Pizza Dal Sud förtjänar all sin uppmärksamhet och är värd lite till. Hantverksmässiga pizzor där råvarorna får tala, och dessutom till ett väldigt överkomligt pris. Oavsett om du är en pizzakonnässör eller bara gillar äta god mat så kommer du uppskatta pizza Dal Sud. För mig var det kärlek vid första tuggan.

Om Pizza Dal Sud

Adress: Mitt Möllan - Claesgatan 8, 214 26 Malmö
Hemsida: https://dalsud.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award