Topp 5 pizzaställen i Malmö

Vilken deg du ska lägga deg på


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Glöm bukfyllepizzan på en söndag efter en kväll ute. Här är det hantverksmässig pizza som gäller med råvaror som smakar som dina vildaste pizzadrömmar. Tycker du att en Margherita låter tråkigt? Beställ in en från någon av nedanstående och börja ifrågasätt resten av dina förutfattade meningar. Det är såhär en pizza ska smaka.

Sidnot: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.
 

Far i Hatten

En restaurang belägen inuti Folkets Park som har oväntat bra vedugnsbakad pizza. Även till idag är en av de bästa pizzorna jag har ätit just från Far i Hatten, därför kan jag inte mer än rekommendera ett besök dit. Med kreativa kompositioner av sina pizzor och en bra deg har jag svårt tro blir något annat än besviken.
 

Mastio

Är du sugen efter en pizza där råvarorna får primärt tala, så är Mastio stället för dig – Sandra Mastios och maken Stefanos restaurang med fokus på pizza. Med skiftande kreativa kompositioner finns det något för varje smaklök att göra belåten. Lokalen ligger ute på Ön, på Limhamn, men resan dit är värd besväret.

Läs recension
 

Via Napoli

Som namnet till större delen avslöjar så finner du hos Via Napoli vedugnsbakade neapolitanska pizzor. Och får inte pizzorna dig att känna vibbarna av en italiensk lokal krog så gör troligtvis miljön det. Om Narnia vore Italien, så vore Via Napoli garderoben till den.
 

Hedvigsdal

På Malmö Saluhall finner du Hedvigsdal. Och där finner du vedugnsbakade pizzor med större delen lokala egenodlade råvaror smackade på pizzan, ofta i form av intressanta och oväntade kombinationer. Värt ett besök, men hittar du en absolut favorit så får du passa på, man vet aldrig när nästa variant dyker upp!
 

400grader

På denna restaurangen finner du god hantverkspizza i roliga former (förbered dig för avlång pizza!), där du kan få allt från en klassisk margherita till en med grillad kronärtskocka och parma. Allt som allt i en mysig lokal på ett hörn mellan Möllan och Triangeln i lokalen som tidigare tillhörde kedjan V.E.S.P.A.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award