Papi

Mami ska vara stolt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Det finns pasta, och så finns det pasta. Det är något som Papi på Saluhallen visat mer än en gång och därav fått sig en minst sagt trogen följarskara likt många av de andra restaurangerna inne på Malmö Saluhall.

Vad är det som gör Papi så bra på sin pasta? Är det de smaksäkra sammansättningarna, är det den goda pastan eller är det den fina serveringen av en högst matig rätt? Jag skulle vilja hävda alla tre.

Ravioli med ost, tryffel, svampsås, friterad svartkål och citronkräm
Vissa kan starkt argumentera att mat bara är föda. Jag är en av dem som hävdar motsatsen. Och kan inte Papis pasta omvända den mest envisa om att mat kan mer eller mindre vara en passion så vet jag inte vad som kan.

Papi är så fanatiskt smaksäkra på sina rätter, och deras ravioli med bland annat tryffel, svampsås och friterad svartkål och citronkräm är inget undantag. Allt du kan önska från en pasta är här. Krämigt, smakfullt, krispigt och sött. Det är lika briljant som fröjd för ögonen.

Slutsats

Papi är ett praktexempel på vad pasta kan och ska vara – en rent ut sagt glutenbombat mästerverk där de olika delarna som utgör pastarätten i sig är lika viktig som den tillför en estetisk aspekt.

Missa för guds skull inte Papi, till och med Mami ska vara stolt.

Om Papi

Adress: Gibraltargatan 6, 211 18 Malmö
Hemsida: https://www.papisaluhallen.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award