Hedvigsdal

För dig med pizza som kraftdjur


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Den lilla pizzerian på Malmös Saluhall har alltid stoltserat med råvaror från sina egna åkrar och att göra pizza på dem när de är som bäst. Det gör att du inte finner en lång lista med pizzor på menyn – men en ombytlig och kort meny. Men du blir inte besviken för det, snarare tvärtom.

Alla de goda kombinationerna låter lika goda på pappret som de visar sig vara även i verkligheten. Låt oss ta en slice av Hedvigsdal – för dig med pizza som kraftdjur.

Pizza med picklad blomkål, salvia, brynt smör och chili
Vilken bra idé på pappret! Hur smakar det då? Inte papper iallafall, det är säkert! Pizzan har syrlighet och krispighet från den picklade blomkålen som smälter samman som guld med det nötiga brynta smöret. Den örtiga fräschören från salvian i kombination med den milda hettan från chilin blir pricken över i’et med pizzan som har en tunn botten med lätt frasiga kanter. Succé!

Slutsats

Såklart kan det vara gott med en slafsig pizza då och då, men här får du något helt annat från gänget Söderberg & Sara bakom Hedvigsdal. En hantverkspizza där den tunna botten, de frasiga kanterna och de välkomponerade råvarorna får mötas i en grandios symbios.

Och du – även om du kan få din pizza med dig hem från Hedvigsdal, så rekommenderar jag att äta den plats, rykande varm från deras brinnande vedugn. Så du kan njuta av den när den är som absolut bäst. De har även mycket gott att dricka till i sitt utbud.

Om Hedvigsdal

Adress: Malmö Saluhall - Södra Neptunigatan 5, 211 18 Malmö


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award