Aldardo

Italiensk comfort-food


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På besök i Göteborg passade jag på och fråga kollegornas favoritställen i staden. En av dem som fick tummen upp var Aldardo precis vid Slauhallen. Fast primärt en italiensk delikatessbutik så var det tydligt när man gick in genom att dörren att det om än mer populärt lunchställe. Doften som sprider sig från alla goda delikatesser gör ju inte saken sämre.

Min kollega tipsade om att sikta på lasagnen, då deras andra pastarätter är med grymt mycket grädde. Det tyckte jag i och för sig lät rätt gott, och beställde fastän jag kunde se besvikelsen i hennes ögon över mitt val efteråt.

Piccante – Fettucine med broccoli, salami, röd chili och gräddsås
Det var inte så att min kollega hade fel heller, mycket grädde var det. Men samtidigt så  enkelt och gott. Det är comfort-food precis som jag vill ha det.

Visst, jag har lite av en fäbless för hemlagad pasta i goda såser och rätten hos Aldardo var inget undantag. Även om presentationen har lite att önska tar den igen det i en gräddig och ostig pastaupplevelse precis lagom al-dente, med lite bett från chili och salami.

Det var dessutom en rejäl portion som höll mig mätt långt efter jag var planerad att vara (nästa matäventyr 4 timmar senare: 8 burgare på Burgarnatten).

Slutsats

Göteborg är en klurig restaurangstad. Den är känd för sin fiskscen men det är också mycket där det landar. Jag blir därför glad finna något där fisk inte ens är i fokus utan enkel, god confort-food med italiensk stämpel.

Om jag lär komma tillbaka? Utan tvekan. Kanske är det då dags prova lasagnen som kollegan uttryckte stark glädje över istället för deras enkla men krämiga pasta. Men det blir svårt…

Om Aldardo

Adress: Kungstorget 12, 411 10 Göteborg
Hemsida: http://www.aldardo.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award