Taquerian

Lunds bästa tacos


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På en smågata i Lund hittar man en av stadens bästa tacoställen, Taquerian. Risken är stor att om du gått i Lunds smågator har passerat detta ställe. Det är inte alls konstigt, det är lätt att missa.

Med minimal skyltning bestående endast av gula skyltar med rubriken ”Taco Menu” måste man nästa veta att man ska hit i förväg på Taquerian. Tur då att man har hört gott om stället på ryktesväg.

Beställer gör man med valfritt antal tacos från en enkel meny som börjar från 20kr uppåt. Jag beställde in två stycken från deras meny, en Pollo och en Carnitas.

Pollo – Kyckling / Carnitas – Pulled Pork

Till att börja med så är det är ett väldigt bra hembakat majsbröd i botten med mycket smak och som har en fin grövre textur. Båda tacosarna är välfyllda med ingredienser och har båda en bra sammansättning och är fyllda av olika lager av smaker som inte är bara just krydda, utan även i samband av sötma och syrlighet och har mycket smak av köttet i båda.

Den vänstra tacon är toppad med sesamfrön och rå samt syrad rödlök och koriander tillsammans med vad som drar åt hållet av BBQ-sås. Den högra tacon toppad med guacamole och även den med rå samt syrad rödlök och koriander.

Slutsats

Med en fin prislapp från 20kr per taco är Taquerian ett mer än väl prisvärt ställe att besöka bara just rent av sitt pris, men att det dessutom är riktigt bra tacos på detta ställe gör det här till en fullpottare, och ett måste att besöka.

Riktigt bra, Taquerian! Här kommer defintivt komma tillbaka igen när jag är på besök i Lund, om jag inte till och med gör en resa uppåt Lund bara för själva tacon i sig (vilket den är väl värd i mitt tycke).

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award