Lowkey Loco

Sådär lagom loco


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Lowkey Loco är slang för ”Lite galen”, men trots namnet så är det överraskande vänligt och ogalen upplevelse under besöket av Malmös nya mexikansk-inspirerade restaurang vid Slussen i Malmö.

På menyn hittar man lite allt möjligt som sliders, baos och tacos samt några grillade varianter på kött. Möjligen är den breda variationen på mat lite lagom loco och spexigt, men det som binder samman är att det mestadels är mindre rätter på menyn. Med det sagt, jag är inte den som säger nej till både få några tacos och burgarsliders under samma middag sålänge smakerna sitter där de ska. Något vi ska vi ta reda på om de gör.

Crispy fish med salsa loco
Jag passar på och provar ett par tacos för denna gång. Friterad fisk med deras egna signatursås, salsa loco. Det är överraskande okomplicerat gott. Det är tacos i sin enkelhet, men med en lagom balans av hetta, syrlighet av lime och picklad rödlök samt krispighet från den friterade och lagom saltade fisken.

Tortillabröden har en lagom frasig yta som både är krispig som den samtidigt som de inte bryter sönder med innehållet i, vilket är en trevlig detalj i sammanhanget.

Slutsats

Tacosen hade fräscha smaker och var okomplicerat gott i sin enkelhet. Smakerna var välbalanserat och jag blev absolut inte besviken, faktum med att jag gärna hade beställt några fler från menyn.

Om Lowkey Loco

Adress: Östra Förstadsgatan 19, 211 31 Malmö


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award