La Neta

Sanningen = tacos


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Med filialer i både Stockholm och Köpenhamn har tacostället La Neta (sanningen, på mexikansk slang) minst sagt svalt sin publik med tacosälskare i skandinavien.

Med goda recensioner från guider och tidningar var det dags att ta reda på om La Neta levde upp till sitt goda ryktet. Och jag blev, sanningsenligt, inte heller besviken.

Tacos Grandes: Campechana (Marinerat fläsk- och nötkött
med guacamole) & Pirata (Stekt nötkött med guacamole) samt 

Under deras lunch serverades det två valfria tacos med tillbehör i form av ris, såser och mängder av koriander att toppa med så mycket man bara vill. Korianderhatare gonna hate. Men för oss andra finns det ingenting som heter för mycket koriander.

Vid en anblick ser tacosen väldigt okonstlade ut. Till ytan en textur som lockar med att det blir en krispig upplevelse att vänta. Fyllda med en rejäl mängd kött och smält ost. Vid första tuggan inser jag att jag inte vill ha något mer än att doppa tacon i deras såser. Krispigt, köttigt och enkel men välgjord comfort-food när den är som bäst.

Deras kompletterande ris var blandad med en rik portion smör samt majs. Med andra ord, en mättande portion. Smöret och majsen gav en god sötma till riset som slank ner alldeles för lätt med deras heta såser.

Slutsats

La Neta är så okomplicerat det kan bli, men samtidigt har man verkligen tänkt igenom sitt koncept och skapat en produkt som kan stilla vilket tacobegär som helst i världen och för en minst sagt prisvärd summa.

Tacosen må se enkla ut, det är de också. Men de är också tillagade med uppmärksamhet till de små detaljerna som utgör en helhet som får en att vilja äta en till, och en till…

Taco hej för denna gång La Neta, jag kommer definitivt tillbaka ska ni veta.

Om La Neta

Adress: Östgötagatan 12B, 116 25 Stockholm
Hemsida: https://laneta.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award