Rebike Cykelcaféet

Schyssta tacos lagade på oväntad plats


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


I normala fall hade de tittat märkligt på dig om du bad om en taco hos din närmsta cykelreparatör. Inte i fallet med ReBike. Här lär de snarare fråga ”hur många” och ”vilka vill du ha?”. För det är nämligen så att ReBike Cykelcaféet som de kallar sig säljer tacos, och så även inte bara med ett leende utan med ett skratt. Med andra ord, ett härligt gång!

Verksamheten ReBike kallade tidigare sin matverksamhet i sin reperationsverkstad för Karamba. Nu tittar man över horisonten för växla ut temat på maten under olika perioder och valde växla namn. Men för nu har de kvar sina Tacos. Och det tacoar vi för.

Efter att ha beställt och fått mina tre tacos så kommer deras husvovve Zingo direkt, och blir så exalterad över vittringen av tacos att han försöker hoppa upp på bordet för att få sig en titt på skönheterna fyllda med fläsk, biff och krabba med ett hyperventilerande gläfsande ljud, mops och allt.

Pork Taco / Beef Taco / Crab Taco
Till maten undrar man om jag vill ha servetter till. Normalt sett är svaret att det inte behövs, i detta fallet intygar man mig att ”det lär behövas”. Det tar inte lång tid innan jag förstår varför. Från tacosen uppradade i en hållare fullkomligt rinner det ut vätska. Det är knappast en torr taco vi har att göra med.

Vid tuggandet är det klart att det rör sig om smakfulla tacos i sin enkelhet. Inget konstlat. Bara fulla av smak, goda och välgjorda.

Slutsats

Malmö har inte så många nischade tacoställen och därför är det extra kul när det dyker upp i en oväntad form, lagad av folk som gör det både med passion och humor. Om inte skylten utanför med texten ”Mexican tacos so authentic Trump wants to build a wall around them” säger tillräckligt så vet jag inte vad som gör det. Många säger lycka kommer i tre, och det stämmer även med deras 3 tacos för 90kr-erbjudande. Vad väntar du på?

Om Rebike Cykelcaféet

Adress: Tessins Väg 14, 217 56


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award