Yukai

Jakt på bästa nudelsoppan stannar ej här


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På möllans egna matstråk, Bergsgatan, så hittar man restaurangen Yukai. Mitt bland myllret av vad som primärt är falafelhak hittar man en japansk restaurang som serverar sushi och ett par andra rätter. Mitt besök på restaurangen skedde dock primärt under min jakt efter Malmös bästa nudelsoppor.

Den stora frågan är dock – är det här jag kommer hitta den? Det börjar relativt bra, med flera val som biff, kyckling, friterad tofu eller räkor som sedan övergår i ett val av nudeltyp varav udonnudlar eller sobanudlar finns att välja på.

Nudelsoppa med biff & grönsaker med sobanudlar
Tallriken kommer in och ser ganska enkel ut. En skål med en ljus buljong och toppad med sobanudlar låg hyvlade grönsaker, toppat med lite biff. Min initiala tanke var att det såg lite väl för enkelt presenterat ut, men hade kvar förhoppningar om buljongen.

Tyvärr var det en lite stor önskan, buljongen var dessvärre inte så fylld av umami som jag hade hoppats att få serverad. Istället var det mer av en enklare, och inte särskilt kraftigt tilltagen, grönsaksbuljong. Allting blev således tyvärr ganska platt i smakerna.

Slutsats

För priset över en hundring hade jag satsat mina pengar på ett besök till Quan eller Pink Head Noodle Bar istället om det är nudelsoppa du är ute efter. Det är mycket möjligt Yukai har andra rätter som är mycket bra och välkomponerade på menyn, men nudelsoppan var dessvärre inte en av dem.

Med andra ord, jakten på malmös bästa nudelsoppor stannar inte här.

Om Yukai

Adress: Bergsgatan 35, 214 22 Malmö


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award