SPILL

Här går inget till spillo


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

SPILL öppnade nyligen i Malmö med en nisch över att vara en restaurang som tar hand om råvaror från skånska producenter som annars gått till svinn, och servera mat på det.

Med ett fint koncept som bas kändes det som ett givet besök när en vän och matskribent från Stockholm undrade om jag ville haka på ett lunchbesök. Och nej, det gick ingen mat gick till spillo (för mig, i allafall).

Högrev kokt i tomater med morötter, aubergine, lök och kål
Rätten i sig var fräsch och hade övergripande rena smaker med råvaror som har naturlig och hög grad av smak. Högreven som kokats i tomater var mustig, och som tillsammans med resterande råvaror av olika texturer passade bra ihop. Bland annat kunde krispighet, mustighet, syrlighet samt viss sötma att finna i kollaboration med varandra.

Att det är råvaror som rätten är baserade på är lika fantastiskt som det är synd att ens ratats från första början, med tanke på då råvarornas smak som låg på en hög nivå.

Slutsats

SPILL har ett underliggande koncept som gör en varm om hjärtat och samtidigt serverar god och väl tillagad mat till ett överkomligt pris. Av en snabb titt på deras instagramflöde har maten de serverat varit med variation vilket gör att varje besök på SPILL kan vara en överraskning.

En liten nackdel är det finns risk de säljer ut dagens på kort tid. Så ska du väl på ett besök, gör det i tid så du inte spiller tid på att ta dig dit i onödan.

Om SPILL

Adress: Isbergs gata 10A, 211 19 Malmö
Hemsida: http://restaurangspill.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award