Söderholmens Fisk

Inget fishy – bara massa fisk


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På Malmö Saluhall finner man den lilla fiskbutiken Söderholmens Fisk som erbjuder ett prima utbud av fisk & skaldjur, men man serverar även bland annat ostron och ännu viktigare saker – fish & chips.

När man har ett så prima utbud av råvaror som Söderholmens Fisk faktiskt har, så måste jag få svar på tal om det är här, man kanske, kan finna Malmös bästa sådan.

Fish & Chips
In kommer en korg med traditionenligt tidningsliknande papper i botten toppad med en maffig portion ovanpå. Man vet redan i förväg att man kommer bli mätt av de örtkryddade pommesen, och stora biten fisk strösslad rikligt, men medvetet lagom, med salt.

Den nyfriterade fisken skapar ett högljutt ljud när den första biten av den bryts av. Lika mycket som paneringen är krispig, är fisken inuti saftig. Precis som man vill ha det. Örtigheten på de även de krispiga pommesen till gav en behaglig fräschör till den i övrigt rena, men frityrtunga, serveringen med smakfull tartarsås till.

Slutsats

Det finns många platser att äta en frasig fish & chips på, men att dessutom göra det i en sådan gemytlig miljö som på Malmö Saluhall med levande ljus och bubbel är plus i kanten. Fisken är önskvärt krispig, frasig och saftig och inte minst mättande.

Är det här Malmös bästa fish & chips? I mitt hjärta står Blå Hoddans fish & chips närmast min personliga smakprofil, men det är minst sagt en stark kandidat vi har att göra med. Dessutom i en miljö som får en vilja sitta och mysa med fisk och bubbel ett par timmar medan mörkret faller utomhus.

Om Söderholmens Fisk

Adress: Malmö Saluhall
Hemsida: https://www.soderholmensfisk.se/


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award