Blå Hoddan

Hantverksmässig Fish & Chips


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På en regnig fredag bestämde jag och min matvän Eva oss för att ta oss ut och trotsa vädret med att besöka Blå Hoddan vid Fiskehoddorna i Malmö. Lite humoristiskt dock är att hoddan i sig faktiskt inte är blå utan röd. Men är det någonting som är helt rätt så är det smakerna på deras Fish & Chips.

Fish & Chips
Det är sällan man får en rätt som har fått ens 100% odelade uppmärksamhet, men i detta fallet var det just så. Och det märktes på smakerna.

Fiskens friterade yta var lätt frasig, saftig och i princip smälte vid varje tugga i munnen. Det är en stor skillnad från annan Fish & Chips där det är primärt frityrdegen som står för upplevelsen. Pommesen likaså. Fulla av smak av potatis och bra friterad yta utan att innehållet bara blir krisp kvar.

Det är utåt sett enkelt presenterat som street-food, men varsamt tillagat med kärlek. Det hade likväl kunnat serveras på en designer-tallrik i finmiljö vilket gör allt lite extra charmigt när man sitter på en bakgård under parasoll i fallande regn. Helt enkelt opretentiös riktigt bra mat.

Slutsats

Blå Hoddans Fish & Chips är helt klart en hantverksmässig och delikat sådan, och både pommesen och fisken i sig var delikat i både smak och textur. Var dock beredd pynta upp lite mer än gemene Fish & Chips, då kostnaden för denna upplevelse vid besök låg på en 130kr, vilket det med smakupplevelsen i och för sig kan justifiera.

Om Blå Hoddan

Adress: Banérskajen 13, 211 18 Malmö
Hemsida: https://blahoddan.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award