Shiso Burger

Burgare med asiatiskt tema


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Med relativt lite marknadsföring öppnade Shiso Burger i Malmö till mångas förvåning nu här i veckan. Shiso Burger finns bland annat i Berlin och Paris och nu har turen kommit till Malmö tack vare ägaren till NamDo som valt att ta den lilla kedjan hit som är så väl omtyckt.

Ordet Shiso kommer från shisobladet, som bland annat på ren svenska kallas för bladmynta som är en perillaört. Detta blad serveras i en av burgarna hos Shiso Burger.

Hamburger med fries
På Shiso Burger har man många olika typer av burgare, och specifikt sådana som inte primärt är baserat på just nötkött. Jag var för denna gång, nyfiken att pröva burgaren i sin renaste form och smaka hur köttet (som var av typen angus) och brödet var utan andra krusiduller ivägen.

Serverades gjordes en relativt liten burgare omkramat i ett bröd med mjuk och krispig textur. Köttet i sig hade i mitt tycke kunnat saltats ett uns till och hade aning till viss densitet, men inte heller allt för kompakt. Brödet i sig var mjukt och hade en krispig textur som jag gillade, och smakerna på burgaren var generellt sett bra. Deras fries var dessvärre väldigt mjuka i sin form och saknade större krispig textur.

Kanske har jag nördat ner mig för mycket med min tid med Allt om Burgare, men det finns – i mitt tycke – plats för finjusteringar. Och mitt umgänge höll med.

Slutsats

Missförstå mig inte, det var inte dåligt, men det var kanske inte den hypen som så många gått och suktat om heller. I en tid då burgarsfären var ganska outvecklad i Malmö hade de nog vunnit många poäng på sina burgare bara för sin kreativitet. Nu har konkurrensen blivit stenhård och de som tar hem pokalen är de som genomgående kan servera med en perfekt stekyta gång på gång.

Jag är säker på att man kommer finjustera med tiden och jag kommer definitivt göra flera besök för att hålla spaning på detta. Men som det är nu så står konkurrenterna ganska stabila i jämförelse med sina burgare och vid nästa besök kommer jag passa på och prova någon av deras övriga burgare.

Om Shiso Burger

Adress: Gustav Adolfs torg 45, 211 39 Malmö
Hemsida: http://www.shisoburger.com


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award