Pink Head Headquarters

Wade Brown expanderar sin verksamhet


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Om man tittar tillbaka på Pink Head som koncept startades det i form av en popup hos Fool Agency där ägaren Wade Brown serverade asiatisk fusion. Spola fram några månader till öppningen av Malmö Saluhall så fann man Pink Head i form av en nudelbar.

En trogen skara har nu länge väntat och längtat efter vad som skulle bli nästa steg, och nu har det skett när Wade i början av veckan för recensionen öppnade Pink Head Headquarters. Återigen med fokus på asiatiskt. Eller, som de själva säger, ”sort of Asian”.

Det tog inte lång tid för mig att bestämma mig vad jag ville prova på lunchmenyn som gäller veckan ut, fram tills att man går över helt till kvällsservering i mitten på augusti.

Krispigt fläsklägg, fisksåskaramell, koriander, färsk chili, friterad vitlök

Inte nog med att det ser fantastiskt gott ut när maten kommer in, det är även med variation och bra storlek på portionerna för maten som serveras i form av två tallrikar (huvudrätt, sallad) och två skålar (ris, picklat).

Fläsklägget hade en tunn krispig yta, som tillsammans med fisksåskaramellen, koriander, chilin och vitlöken har en väl avvägd balans mellan textur, sötma, hetta, smak och fräschör. Tillsammans med gurksalladen bestående av krossade nötter, chili och lite fler picklade tillbehör till blev det en bra brytning som dessutom fick en att vilja sitta länge och njuta av maten genom att plocka lite av varje under måltiden.

Oolong isté

Mätt och belåten som jag är passade jag dessutom på att beställa in en oolong isté med kokosmjölk för att smälta maten med, vilken i sig var fantastiskt god, med en balanserad sötma som påminner till en del om en tebaserad, lite mindre söt, Piña Colada.

Slutsats

Pink Head Headquarters har levererat precis det jag hoppats att de skulle göra, välgjord och smakfull asiatisk mat. Jag lär inte bara med spänning komma tillbaka när man öppnar för middag men likväl passa på och njuta av deras lunch resterande veckor ut som man har den för att få en inblick i vad som komma skall.

Efter SOI 29 slutade med sin omtyckta lunch, så hade jag verkligen önskat att Pink Head Headquarters fortsätter med sin välgjorda asiatiska på obestämd tid, men det låter jag tiden avgöra. Oavsett vad så är Pink Head Headquarters ett välkommet inslag till Malmös matscen som du för allt i världen bara inte får missa. Bra jobbat Wade med team!

Om Pink Head Headquarters

Adress: Norra Vallgatan 78, 211 22 Malmö
Hemsida: https://pinkhead.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award