Pink Head Noodle Bar

Wade kan sina nudlar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Tillsammans med Malmö Saluhall som öppnade sent 2016 hoppade Wade Brown in med sin nudelverksamhet efter att tidigare haft den på prov inne hos Fool Agency, som var en lyckosam provperiod med en skara anhängare som följde.

Så när Pink Head Noodle Bar väl öppnade var redan förväntningarna skyhöga. Och enligt rykten har folk inte blivit besvikna, snarare tvärtom. Malmö hade nu, äntligen, fått sig ett riktigt bra nudelställe. Och jag kan hålla med om att Pink Head Noodle Bar levererar, och att det är något som Malmö verkligen behöver – en nudelbar som är kreativ och serverar riktigt bra kreationer.

Biang Biang Mien – Hand-dragna vetenudlar, lamm, kummin, senapskål, lök, sichuan chili-olja, groddar, koriander
Vid mitt besök på Pink Head Noodle Bar provade jag på deras Biang Biang Mien som de hade på menyn vid tillfället. En lite hetare typ av nudelsoppa, som var fantastisk god.

Den heta buljongen hade ett bra djup och var full av umami, där handdragna vetenudlar fick bada och gosa till sig i tillsammans med groddarna, senapkålen, lammet och lite annat som kryddor. Nudlarna i sig hade en bra tjocklek och var matiga och annorlunda inslag till Malmös nudelscen, vars motsvarighet vore handgjord bandpasta från det italienska köket.

Slutsats

Är du sugen på en rykande varm, välkomponerad skål av matig soppa som andas hantverk och kärlek så är det till Malmö Saluhall du går och gör ett besök på in till Pink Head Noodle Bar. Med en roterande meny av nya rätter som tagits fram av Wade med kompanjoner finns det alltid något spännande att prova på.

Värt att veta är att många har fått för sig att Pink Head Noodle Bar serverar ramen, vilket de gör också, men väldigt sällan då de som nämnt har en roterande meny som inte går ta reda på utan ett besök.

Om Pink Head Noodle Bar

Adress: Malmö Saluhall - Gibraltargatan, 211 18 Malmö
Hemsida: https://pinkhead.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award