Quan

Koreansk ramen i finmiljö


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I askan från vad som tidigare var Rosen Bar & Dining inuti Elite Hotel Adlon på Mäster Johansgatan så har en ny restaurang fötts, Quan. Borta är den lila belysningen, och ersatt med ett helhetskoncept som andas asiatisk fine-dining och allt som hör där till.

Med alla nya bra restauranger i Malmö som öppnar och dessutom MJs som granne har såklart Elite fått lite konkurrens, och det var verkligen dags att tänka om konceptet. Och det har man verkligen gjort. Vid en snabb titt på menyn är det fusion av Korea, Japan och Kina i fokus.

Korean Ramen – Kryddig ramensoppa, kyckling, kål rödlök, jordnötter
Vid mitt besök så beställde jag in Korean Ramen – ja faktum med hela besöket dit lockades specifikt av denna rätt. Och kryddig var den, men den bockade samtidigt i kryssrutor på många av mina önskemål av en skål soppa med nudlar. En generös portion kryddstark soppa med ett bra djup, fantastisk tillagad kyckling med ett krispigt yttre, nötighet och krispighet från jordnötter och kål samt fräschör från grön garnityr.

Jag kan inte mer än njuta tills hela skålen var färdigsörplad till sista droppen, vilket nog inte är det vanligaste att se i en finare miljö som Quan har. Men jag kunde verkligen inte låta bli. Pröva själv.

Slutsats

Jag kommer utan tvekan komma tillbaka till Quan igen och även om jag kommer vilja prova mer från deras meny, så är det svårt att inte beställa samma rätt återigen när det väl är fantastiskt gott – vilket deras Korean Ramen var. Men jag ska försöka hejda mig, inga garantier involverade.

Om Quan

Adress: Mäster Johansgatan 15-17, 211 21 Malmö
Hemsida: http://quanbyquan.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award