Njutbar

Väldigt njutbar burgare, faktiskt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Njutbar har länge varit poppis för sina sallader. Men när jag fick syn på en Porchettaburgare på menyn vilket inte hör tillvanligheterna, speciellt inte inom burgarsfären, var jag tvungen att prova den. Eller, prova igen då jag även provade på den under Burgarnatten, där de serverade den i sliderformat.

Italian style porchettaburger, grillat sidfläsk, chilimayo, tomat, rödkål, sallad och picklad rödlök.

Ett riktigt fluffigt bröd, från Patisserie David som håller ihop ett krispigt och saftigt bra stycke grillad sidfläsk, tillsammans med balanserad chilimayo och diverse gröna tillbehör för fräschör samt en syrlighet från picklad rödlök. Sältan finns där, texturerna finns där, fräschören är där. Normalt föredrar jag inte sallad till en burgare, men i detta fallet passar den så väl till porchettan och smakupplevelsen i sig att det faktiskt tillför något.

Garlic fries med aioli

Deras fries som serverades till var dessutom riktigt krispiga och goda, och hade en tydlig smak av potatis som serverades med en fräsch och mild aioli till. Inga snabbmatspommes här, inte.

Slutsats

Fantastiskt bra burgare. Jag rekommenderar verkligen att göra ett besök och prova den. Finns både under kvällstid och lunchtid, så det är bara passa på när suget infaller.

Om Njutbar

Adress: Stora Nygatan 23, 211 37 Malmö
Hemsida: https://njutbar.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award