Ramyun hos Namu

Namu

Koreansk mat med djup


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Jennie Walldén är praktiskt taget en av Sveriges gurus när det gäller koreansk mat, och när hon öppnade Namu i Malmö så är det inte bara med höga förväntningar och krav som lät sig väntas.

Den som gör sig ett besök behöver dock inte oroa sig över annat än fantastisk mat då Namu bland annat fått ta emot en Bib Gourmand-utmärkelse av Michelin i bagaget, vilket för den ovetandes innebär vällagad mat till ett rimligt pris.

Som en ramenfantast var jag länge sugen på att prova på Namus koreanska ramen de serverar under sin lunch, Ramyun.

Ramyun – Mustig tuppbuljong med anka, ramennudlar och skånskt eko-ägg
I en hög och fin skål badar anka med en bra och lätt krispig textur tillsammans med svamp (bl.a enoki), ägg och sesam för att tillsammans utgöra en umamirik soppa fylld av kryddig och djup smak. Mängden i serveringen var mättande och allt igenom passade bra ihop. Tillsamman utgjordes en matig, kryddig och smakfull Ramyun med ett djup.

Stort plus dessutom för aptitretaren till försoppa som serverades innan Ramyun, även den fullpackad på smak och djup.

Slutsats

Bästa sättet att definiera den Ramyun som serverades hos Namu är med ordet ”smakbomb”. Buljongen var verkligen fullpackad med kryddig och djup smak. Tillsammans med nudlar, ägg, svamp och anka var det här en fullpott som jag definitivt lär komma tillbaka för att värma mig under kalla dagar, och prova på veckans variant av deras Ramyun som serveras.

Om Namu

Adress: Landbygatan 5, 211 34 Malmö
Hemsida: https://namu.nu


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award