MJ’s

Så gott, maten får inte ta slut


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När hotellet Mäster Johan blev MJ’s, så var det inte bara hotelldelen som fick sig ett rejält tilltag. Helt plötsligt blev det även en av Malmös snyggaste bar och restaurang, den senare i regi av chefskocken Frida Nilsson som jag intervjuade under det kommande avsnittet av Gastronomipodden.

Med ett fokus som drar relativt mot nynordisk mat, vilket jag lätt blir svag för, så är ett dinerande besök på MJ’s en självklarhet för mig. Och efter ett flertalet besök, så kan jag konstatera MJ’s levererar, rakt igenom. För att illustrera detta tar jag till exempel på vad som serverades under deras senaste Bubbles & Lunch som serveras i deras vackra miljö, med bubbel till.

Bakad grissida m. äpple, grönkål, senapsfrö

Den bakade grissidan är saftig, och krispig. Det är tydliga smaker, som förstärks av skyn som den badar i tillsammans med grönkålen och äppleskivorna. Det är såhär en grissida ska smaka och serveras.

Det finns både en mustighet och fräschör som bryter av fint med de olika beståndsdelarna i rätten. Man finner olika texturer av krispighet, och allt är väl balanserat i form av sälta och smak, samt viss sötma från äppelskivorna.

Slutsats

MJ’s är inte bara en restaurang, hotell och en bar i ett. Det är en upplevelse som genomsyras rakt igenom som en röd tråd i de olika formerna. När det kommer till maten så imponerar den gång på gång, och är fantastiskt välsmakande. Jag vill inte att min tallrik med mat ska ta slut på MJ’s, för kompositionen av deras rätter gifter sig mycket väl med mina smaklökar, som troligtvis vill förlova sig med maten.

Bra jobbat Frida med gäng, MJ’s har utan tvekan blivit en av mina favoritrestauranger i Malmö!

Om MJ’s

Adress: Mäster Johansgatan 13, 211 21 Malmö
Hemsida: https://www.mjs.life


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award