Mat & Chokladstudion

Ett av Malmös nya guldkorn


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När nyheten bröt lös att Joel Lindqvist skulle starta lunchrestaurang med Daniel Lindgren hade jag ytterst svårt få bort leendet från mina läppar. Vad kan gå fel när Malmös bästa konditor börjar servera lunch? Uppenbarligen ingenting, visade det sig när jag kom dit för mitt första besök.

Till priset av en hundring serverades en tvårätters-meny signerad Joel och Daniel, och inte var såklart inte bara fint serverat, det var även mycket gott, välkomponerat och kreativt dessutom. Först av allt serverades dessutom ett gott bröd tillsammans med ett smör bestående av gransalt.

Förrättmjölksyrad blomkål, persiljepure, krispig jordärtskocka och torkad libbsticka.
En fantastisk liten aptitretare att börja lunchen med. Den krispiga jordärtskockan tillförde en krispig textur tillsammans med blomkålen som mjölksyrats och persiljapurén som hade fräscha och rena smaker.

Huvudrätt: svamp & dragonpure, stekta vilda svampar, korngryn, syltad trattkantarell, brysselkål, råhyvlad champinjon och Karl Johan
En härligt komponerad rätt som utan problem kan ge dig känslan av svensk rustik skog, inte minst i kombination med brödet som serverades av gransalt. Även fast det primärt en salig blandning av varianter på svamp, är det med en balans och bra komposition av de olika typerna av svamp som knyter ihop säcken.

Det finns sötma, specifikt från de syltade trattkantarellerna, sälta och syrlighet med en varierad textur och råa smaker som låter mycket av råvarorna tala för sig själv, med en liten kick av annat som överraskar en vid varje tugga.

Slutsats

Gör ett besök, och jag tänker bara säga det en gång. Gör du inte ett besök, synd för dig, tur för mig. Då slipper jag själv köa till vad som nuvarande är ett ganska oförtjänt outforskat ställe. Vore det här i Stockholm hade köerna ringlat sig runt huset, vilket dessutom var exakt vad jag förväntade mig uppleva vid första besöket.

Med en hög nivå kreativitet på sin skiftande meny i kombination med en god generös måltid är detta en av Malmös guldkorn till lunchrestauranger som är ett måste att besöka.

Förrätt

Om Mat & Chokladstudion

Adress: Amiralsgatan 18, 211 55 Malmö
Hemsida: http://pastrybyjoellindqvist.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award