Lokal 17

Pembert & Gustafsson levererar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Känner du till duon Pembert & Gustafsson? Gillar du mat, så känner du antagligen till dem. De körde bland annat restaurangen på Hotel Duxiana i Malmö och har även matstudion Lokal 62 i Hyllie där man har bland annat har matlagningsevent, chambre separée och lunch.

För en som tidigare varit imponerad över vad som levererats ut från köket på Hotel Duxiana var ju givetvis Lokal 17 något som verkligen fick mitt hjärta att slå ett extra slag, speciellt när jag var på provsmakning av deras meny i våras.

Gris – rotselleri – äpple – lök
Under lunchtid serverades en rätt bestående av gris, rotselleri, äpple, lök tillsammans med potatis. Under de tunna lagerna av rotselleri finner man den möra grisen. I Bahamas badar grisar i havet, hos Lokal 17 badar de i en skysås, som är fantastiskt god. Skyn binder ihopa de nordiska smakerna och genomgående hela rätten känns klockrent balanserad med genomtänkta texturer. Vad som imponerar mest? Att det fortfarande bara är ett lunchbesök.

Slutsats

Håller Lokal 17 vad de lovar med sitt mål av att vara ett mattempel i Malmö? För mig gör det. Man levererar mat med en nivå av kreativitet och väcker samtidigt smaklökarna till liv med en nordisk touch. Lokal 17 har en stark plats i min topplista över restauranger i Malmö – och inte minst över lunchtid.

Om Lokal 17

Adress: Hjälmarekajen 17, 211 19 Malmö
Hemsida: https://lokal17.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award